logo

Kuhajmo za pamćenje

exercise_image

Priručnik “Kuhajmo za pamćenje” prikazuje nekoliko načina očuvanja psihofizičkog stanja osoba starije životne dobi kroz kuhanje i zdravu prehranu. Nastao je kao rezultat dobrih praksi i organiziranih aktivnosti za korisnike u Domu Sveti Josip Zagreb.

Osim uvodnih tekstova stručnjaka iz područja socijalnog rada, psihologije, nutricionizma i fizioterapije, koji čitatelju približavaju proces starenja i slabljenja sposobnosti starijih osoba,u tri cjeline publikacije obrađuju se tjelesne i kognitivne dobrobiti kuhanja i nudi stručnjacima prijedloge aktivnosti i recepata za starije osobe različitih stupnjeva samostalnosti.

Kako bi se znanja i aktivnosti približile što većem broju čitatelja napravljena je i ova digitalna verzija priručnika. Neprestano će se nadograđivati iskustvima stručnjaka, novim saznanjima i praksama te aktivnostima za osobe starije životne dobi. Digitalna aplikacija predstavlja socijalnu inovaciju kao iskorak u skrbi za starije osobe, te ima za cilj osobe starije životne dobi povezati s internetom i mogućnostima koje on pruža.

logo

Javni natječaji

Obrasci

Kontakt

Ovu publikaciju izdaje Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb i Gerontološki centar Sveti Josip. Dom je javna ustanova za obavljanje socijalnih usluga starijim odraslim osobama. Osim dugotrajnog smještaja,

Tel: 01/3669-000

Adresa: Dunjevac 17, Zagreb